Sürmeli protein? Sürmeli protein nedir, nasıl kullanılır? Sürmeli protein ne işe yarar? Sürmeli protein kas geliştirir mi?
Günlük Protein İhtiyacı Hesaplama : https://lifecenter.com.tr/vucut-protein-ihtiyaci-hesaplama/
Kalori Takibi;https://lifecenter.com.tr/kalori-takibi/
Vücut Kitle İndeksi Hesaplama: https://lifecenter.com.tr/beden-kitle-indeksi-hesaplama/
Protein tozu nedir?
Protein tozu, çok yüksek protein içeriğine sahip bir besin takviyesidir. Piyasada satılan protein tozları, sporcuların kas yoğunluğunu artırmak için ilave olarak kullandığı besin kaynaklarıdır. Günümüzde en çok bilinen ve kullanılan formu, peynir altı suyu proteinidir. Adından da anlaşılacağı gibi bu protein tozu, peynir altı suyundan yani hayvansal kaynaklardan elde edilmektedir. Öte yandan, az da olsa bitkisel kaynaklardan üretilen protein tozları da bulunmaktadır.
Protein tozu ne işe yarar?
Ağır spor yapanların kas yapısını artırmak için kullanılan protein tozu, aslında bir besin takviyesidir. Proteini yeteri kadar alamayan sporcular, genelde protein tozunu bir supplement olarak kullanır. Vücuda ek protein alımı sayesinde kas kütlesinde daha hızlı ve daha büyük bir kazanç elde etmek amaçlanır.
Sporcuların yanı sıra, uzmanlar tarafından yaşlılara da protein tozu tavsiye edilmektedir. Protein tozu, yaşlıların kas kaybını önlemekte ya da en azından yavaşlatmaktadır. Çünkü yaşlılarda, hareket kabiliyetinin kaybının ana nedeni kas kütlesindeki azalmadır. Yaşlılar günlük vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 1,5 gram protein tüketmelidir. Vücuda yeterli miktarda protein sağlanması önemlidir.
Sürmeli Protein Var Mı?
Son günlerde çeşitli videolar nedeni ile oldukça popüler olan sürmeli protein tozunu özellikle vücut geliştirme sporu hakkında bilgisi olmayan insanlar ciddiye almış halde. Mizah amaçlı ağızdan ağıza yayılan fakat hiçbir doğruluğu olmayan hayali bir ürün. Protein tozlarının ağızdan alınmasının aksine vücuda sürülmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Protein tozunun vücuda sürülmesi halinde vücut gelişimine katlı sağlamasının bilimsel bir açıklaması yoktur. Lütfen itibar etmeyiniz.
[yasr_visitor_votes size=”large”]
Add Comment