Kaslar ve Yağlar ,farklı fonksiyonları olan iki ayrı hücre tipinden köken alırlar.Kökenleri farklı olan bu hücrelerin birbirine dönüşmesi imkansızdır.Vücudumuzdaki yağların kasa dönüşemediği gibi,kaslar da yağa dönüşmezler.Vücudumuzdaki yağ oranı azaldığı zaman kaslar daha belirgin hale gelir,Kasların daha belirgin görünmeğe başlaması da yağların kasa dönüştüğü algısı yaratabilir.Tam tersi durumda da kas oranı azalınca vücuttaki yağ oranı artabilir.Kişinin kas kütlesi artarsa Metabolizma hızı ve yağ yakımı daha hızlı olur.Kas kütlesinin artması için kişinin egzersiz yapıp beslenme ve uykusuna dikkat etmesi gerekir.
KAS NASIL GELİŞTİRİLİR?
-Kalori Tüketimi arttırılmalı
Kalorilerin %35’ini proteinlerden ,%45’ini karbonhidratlardan ve %20’sini yağlardan almaya çalışılmalı.
-Kas büyümesini desteklemek için yeterli protein alınmalı
Kilo başına yeterli protein miktarı alınmalıdır.Sedanter bireylerde günlük alınması gereken protein miktarı vücut ağırlığının kilogramı başına ortalam 0,8 gramdır.Vücut geliştirme Sporu yapanlarda bu 1.5-2 gram civarıdır.Kaliteli Protein tüketmek vücudun o proteinleri daha çabuk işlemesi demektir.Çabuk işlenen protein kana hızlı karışır ve kaslara kısa sürede ulaşır.Bu işlemlerin hızlı olması demek kas gelişimini daha hızlı kılmak demektir.
Kaliteli Protein Kaynakları Nelerdir ?
-Yumurta
-Kırmızı Et
-Tahıllar ve Baklagiller
-Kuruyemişler
1.Yumurta
En saf ve kaliteli protein yumurtadan alınır.Yumurta ayrıca faydalı yağlar ,vitamin ve mineraller açısından zengin bir besindir.Yumurtanın beyazı saf proteindir.
2.Kırmızı Et
En kaliteli protein kaynaklarından biri de kırmızı ettir.Kırmızı et,vücut için çok faydalı protein,karbonhidrat ve minerallere sahiptir.Tüketiminde dikkat edilmesi gereken etin yağsız olmasıdır.Kırmızı ete göre daha masum ve protein kalitesiyle onu geride bırakan bir diğer besin beyaz ettir.Beyaz etin kırmızı ete göre yağ ve karbonhidrat oranı düşüktür.Balık etinin protein miktarı tavuk ve kırmızı ete göre düşüktür.
[yasr_visitor_votes size=”large”]
Add Comment