Yulaflı, Kuru Üzümlü Toplar
Bakır ve B vitamini açısından zengin olan kuru üzüm önemli bir demir deposudur. İçerdiği B vitamini sayesinde yeni kan oluşumuna katkı sağlayan kuru üzümler oldukça yoğun lif içeriğine sahip olduklarından sindirim sistemini ve bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Özellikle kronik kabızlık problemi yaşayanlara tavsiye edilen kuru üzüm, ayrıca sindirim sisteminde biriken toksinlerin vücuttan atılmasında da etkin rol oynamaktadır. Öte yandan doğal bir antioksidan kaynağı olan bu besin, tümör oluşumunun önlenmesine destek olmaktadır. Kötü kolesterolü düşürme özelliği sayesinde kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelen bu besin, tansiyonun düzenlenmesinde ve damar sertliği oluşmasını önlemede etkili olmaktadır.
Soğuk havalarda veya spor aktiviteleri öncesinde tüketimi, gereken enerjinin hızla elde edilmesini sağladığı için sıklıkla tavsiye edilmektedir. Kalsiyum bakımından zengin olan kuru üzüm güçlü ve sağlıklı kemikler için gençler ve yetişkinler tarafından düzenli olarak tüketilmesi önerilen değerli bir besindir. İçerisinde ayrıca magnezyum ve potasyum gibi değerli mineraller bulunduran bu besin, cildi hasar oluşumuna karşı koruyarak dolgunlaştırmakta ve hasarların onarılmasına katkıda bulunmaktadır. İçerdiği A ve E vitaminleri sayesinde yeni hücre oluşumunda, cildin hem esnek hem de genç bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır.
Kuru üzümlü toplar
•4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
•4 tam ceviz
•1 tatlı kaşığı tarçın
•5 yemek kaşığı kuru üzüm
•1 yemek kaşığı kakao
•Dışı için; Hindistan cevizi tozu
Kuru üzümleri 5 dakika sıcak suda bekletiyoruz. Daha sonra tüm malzemeler ile rondodan geçiriyoruz. Dışını hindistan cevizi tozuna buluyoruz. Afiyet olsun 🙂
[yasr_visitor_votes size=”large”]
Add Comment