*Kırmızı et demir, B12 vitamini, magnezyum içeriğiyle çok faydalı olsa da özellikle yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri yüksektir. Görünen yağları tüketmemeliyiz ve yediğimiz et miktarına dikkat etmeliyiz.
*En sağlıklı pişirme yöntemi haşlama, fırın veya ızgara ile pişirmektir. Izgara ile yapıldığında kömürleşmemesine dikkat edilmelidir. Kömürleşecek şekilde pişirildiğinde kanser riski taşımaktadır.
*Sadece et tüketip sebze tüketiminizi azaltmamalıyız. Etin yanında sebze veya salata tüketmeliyiz. Etin yanında c vitamini tüketmek (bol limonlu salata gibi) demir emilimini artırır.
*Bayramda ikram edilen tatlılardan kendinize sınır koyabilirsiniz. Önemli olan porsiyon miktarı. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü, meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz.
*Vücuttan toksinlerin atılması için kilo x 33 ml yaparak günlük su ihtiyacınızı hesaplayarak su tüketmeye özen gösterelim.
*Günde 30-40 dakika yürüyüşler yaparak hareketimizi artıralım.
Herkese mutlu, sağlıklı, iyi bayramlar diliyorum.
Diyetisyen Gizem İĞDE
[yasr_visitor_votes size=”large”]
Add Comment