İlan Ekle Oturum aç

BAYRAMDA NASIL BESLENELİM?

*Kırmızı et demir, B12 vitamini, magnezyum içeriğiyle çok faydalı olsa da özellikle yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri yüksektir. Görünen yağları tüketmemeliyiz ve yediğimiz et miktarına dikkat etmeliyiz.

*En sağlıklı pişirme yöntemi haşlama, fırın veya ızgara ile pişirmektir. Izgara ile yapıldığında kömürleşmemesine dikkat edilmelidir. Kömürleşecek şekilde pişirildiğinde kanser riski taşımaktadır.

*Sadece et tüketip sebze tüketiminizi azaltmamalıyız. Etin yanında sebze veya salata tüketmeliyiz. Etin yanında c vitamini tüketmek (bol limonlu salata gibi) demir emilimini artırır.

*Bayramda ikram edilen tatlılardan kendinize sınır koyabilirsiniz. Önemli olan porsiyon miktarı. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü, meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz.

*Vücuttan toksinlerin atılması için kilo x 33 ml yaparak günlük su ihtiyacınızı hesaplayarak su tüketmeye özen gösterelim.

*Günde 30-40 dakika yürüyüşler yaparak hareketimizi artıralım.

Herkese mutlu, sağlıklı, iyi bayramlar diliyorum.

Diyetisyen Gizem İĞDE


[yasr_visitor_votes size=”large”]

Add Comment

Your email is safe with us.

0
Close

Your cart