İlan Ekle Oturum aç

Yulaf Ezmesi

Yulaf, diğer tahıl ürünlerine oranla daha kaliteli ve yüksek oranda bir protein içermektedir. Aynı zamanda demir, manganez, çinko ve E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, selenyum, magnezyum, folat ve diğer B grubu vitaminleri içerir.

Faydaları;
•Kompleks karbonhidrat olan yulaf, mide boşalmasını geciktirerek kan şekerinin yavaş yükselmesine dolayısıyla kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.
•İçerisindeki beta glukan sayesinde özellikle kolesterol düşürmeye yardımcıdır.
•Bağışıklık sistemini güçlendirir.
•Bağırsak hareketlerini düzenler. Özellikle kabızlığa iyi gelmektedir.
•Sporcuların daima kaliteli karbonhidrat ve proteine ihtiyacı vardır. Yulafı her gün düzenli bir şekilde tüketmek karbonhidrat ve protein açığını kapatır, enerji ve güç verir ve spordaki performansı artırmaktadır.

100 gr yulafın besin değerleri;
389 kalori
10.6 gr lif
66.27 gr karbonhidrat
16.89 gr protein
6.9 gr yağ
429 mg potasyum
54 mg kalsiyum
4.72 mg demir içerir.

Diyetisyen Gizem İğde


[yasr_visitor_votes size=”large”]

Add Comment

Your email is safe with us.

0
Close

Your cart